Café Bardd

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 64 odpovědí. Do diskuze (8 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Piskor Piskor a poslední změna je stará 8 let, 1 měsíc.

• Autor
    Hesiona
    Hesiona
    Účastník

Na stolek v mém poetickém koutku prosím pokládejte odkazy na literární díla prozaická, případně celá díla básnická, nejsou-li enormně dlouhá 🙂

Llyan
    Llyan
    Účastník
      Hesiona
      Hesiona
      Účastník

Díky první vlaštovce u našeho tvůrčího stolečku. (Dáš si mrzimorskou kávu nebo raději zmijozelský čaj? 😉

Llyan
        Llyan
        Účastník

Radši kávu, díky. Zmijozel moc nemusím 🙂 (Teď někdy proti nim máme hrát famfrpál, takže zvýšená rivalita, znáš to 😀 ) Mimochodem, boží název 🙂 Café Bardd… Zní to hezky.

Hesiona
          Hesiona
          Účastník

Ano, bardd je velšsky básník. Chtěla jsem něco romantičtějšího, jako Rosa Alchemica, ale to už bylo zadané. 😀

Llyan
          Llyan
          Účastník

To taky není špatné, ale tohle je výstižnější 🙂

Llyan
      Llyan
      Účastník

Potřebuju pomoc… Asi se mi někam zatoulal kus mého příběhu. Mrkli byste se někdo? Jsem stoprocentně přesvědčená, že jsem tu kapitolu dokončila, ale zobrazuje se mi nedokončená… A přitom mi tam Piskor psala komentář (mimochodem, moc díky). To byla ještě dokončená, ne? Nemám ponětí, co se s tím stalo.

Ambo
        Ambo
        Účastník

Mě se to zobrazuje, i ten komentář. Jenom název máš ‘Kapitola pátá – ‘ a víc nic 😉

Llyan
          Llyan
          Účastník

Na sto procent jsem tam ten název dávala. A chybí konec kapitoly. Předtím nechyběl, ne?

Llyan
        Llyan
        Účastník

Tak jo, už jsem to spravila. Ale nejsem si jistá, jestli se to zobrazuje všem. Najde se dobrá duše, která by to zkontrolovala, i ten konec? (Já vím, že toho po vás chci nějak moc, prostě chci mít jistotu…)

Ambo
          Ambo
          Účastník

U mne v poho. 😉

Llyan
          Llyan
          Účastník

Děkuju 🙂

Ambo
    Ambo
    Účastník

Tak já taky 😀 https://www.wattpad.com/story/71255504-charlie-wood-1-cesta-tmou A jedem fialový punč, prosím 🙂

Piskor
    Piskor
    Účastník

Tak když takhle hromadně, tak se také přidávám s jednou drobnůstkou: http://fanfiction.potterharry.net/cze/povidka/6638|Dotaz/

Llyan
      Llyan
      Účastník

Wow, další pisálek! 😀 Je to moc hezké. Chudák Teddy…

Piskor
        Piskor
        Účastník

Diky. 🙂 Jenom občasný písálek, není moc čas. Znáš to, učení, famfrpal, tresty, vymýšlení rošťáren a tak. 😀

Ambo
          Ambo
          Účastník

Hmmmm, říkal tady něco někdo o rošťárně ?? 😀

Piskor
          Piskor
          Účastník

Samozřejmě, Ambo. Musíme něco vymyslet na Medusu a spol. 😀

Hesiona
          Hesiona
          Účastník

Pěkně prosím – Café Bardd především pro odkazy na literaturu, případně hloubání a sdílení názorů na díla přátel (i nepřátel). Ať se nám to zas nepoztrácí mezi vtípky a rošťárnami 🙂

Aurora
          Aurora
          Účastník

😀 ty aby ses neozval

Aurora
          Aurora
          Účastník

Famfrpál, tresty, rošťárny . . . náš seznam je doslova narvaný moc důležitými věcmi, plus sem tam se taky učíme, že jo 😀

Ambo
          Ambo
          Účastník

Že tys ještě po mé dechberoucí party dloooouho ponocovala?? 😀 0.00 se jentak nevidí 😀 Hi-hi

Hesiona
          Hesiona
          Účastník

Ambo, prosím 🙁 Cafe Bardd má svůj účel. Rozpravy nad dobrým mokem lze vést i jinde 🙂 Já vás opravdu ráda vidím, ale chtěla bych, aby tohle místo zůstalo přehledné pro ty, kdo budou hledat četbu.

Hesiona
      Hesiona
      Účastník

Nějak se tam nemůžu dostat. Je to jen dnes?

Hesiona
    Hesiona
    Účastník

Jen mě mrzí, že nemůžu svůj přispěvek upravovat. Myslela jsem, že budu odkazy kopírovat pořád do jednoho okénka, a ono to nejde 🙁

Aurora
    Aurora
    Účastník

Třeba by to nějak šlo, Hes

• This reply was modified 8 let, 6 měsíců by Aurora Aurora.
    Ambo
    Ambo
    Účastník
    Llyan
    Llyan
    Účastník

http://www.wattpad.com/story/75772790-pán-stínů
    Společně s Ambem jsme potěšení, že vám můžeme slavnostně oznámit, že nový štafetový příběh je oficiálně zahájen! 😀

Slonca
    Slonca
    Účastník

Ahoj, chtěla bych vám ukázat svojí fanfikci na HP, teda spíš na Poberty. Mám zatím jen 5 kapitol, ale snad vám to nevadí 🙂 nejde mi sem dát odkaz a tak si najděte na wattu Gryffindor’s girl pls 🙂 doufám, že se bude líbit 🙂

• This reply was modified 8 let, 4 měsíce by Slonca Slonca.
      Hesiona
      Hesiona
      Účastník

Určitě si to přečtem. Pobertové – to mě zajímá 🙂

Piskor
      Piskor
      Účastník

Přečteno 🙂 Je to pěkné a mně se osobně líbí více ich forma z pohledu Lucy.
      Už se těším na pokračování, doufám, že bude brzy. 🙂

Hesiona
      Hesiona
      Účastník

Jak to tam najdu? Jsem nějak vedle. Profil jsem našla, ale FF ne.

Hesiona
        Hesiona
        Účastník

Už jsem našla. Vypadá to zajímavě. Jen dávej pozor na překlepy, zbytečně to kazí dojem 🙁

Hm… nejsem si jistá, jestli by Remus byl ochoten spolupracovat na zesměšnění svých nejlepších kamarádů 😉

Slonca
          Slonca
          Účastník

Jsem si vědoma chyb i toho s Remem, ale přiznej i Removi občas rupniu nervy a potřebuje se uvolnit

Hesiona
          Hesiona
          Účastník

Zapomínám, že ve tvém příběhu je mu teprve patnáct 🙂

Aurora
          Aurora
          Účastník

Jenže on sám Harrymu říkal, že svým přátelům nikdy nic neřekl ani nic zásadního nepodnikl, když šikanovali Severuse . . . Miluji ho, je to nejlepší postava, ale taky uměl být pořádný parchant a někdy si o pořádnou kletbu doslova říkal 😀 . . . Remus sám přiznal, že byl příliš rád, že má přátele, kteří ho i přes jeho vlčí potíže mají rádi

Aurora
          Aurora
          Účastník

. . . to proto, že by to Remus nejspíš neudělala, on je srdcem gentleman . . . hrome, budu si muset tu tvou povídku přečíst, Slonco

Slonca
          Slonca
          Účastník

A teď nevím jestli se mnou souhlasíš nebo ne 🙂

Aurora
          Aurora
          Účastník

Mě vůbec nevadí, že se Remus chová jinak než v dospělosti nebo podle popisu Rowlingové, ostatně, mi toho moc o školních letech Pobertů moc nevíme, respektive téměř nic, takže jen tak dál, Slonco

Slonca
    Slonca
    Účastník

Měla by být zítra nebo pozítří 🙂

Hesiona
    Hesiona
    Účastník

POPŮLNOČNÍ
    (vzpomínka)

temné zátoky hedvábí
    to nebyl tunel
    co jsme viděli

setni
    setni zobanem
    tu tenkou linku ledu
    je bílá
    bíle krumplovaná

šustivé známky přítomnosti
    zápěstní snahy
    o zmizení citu

žíhaná nedůtklivosti
    tni! jen tni!
    čím chceš být
    okolitým oknům?

jsi roznětka
    mých umanutí
    legato zacuchaných vlasů
    šílená střelka
    na rozhledně noci

to nebyl tunel
    co jsme viděli
    to bylo ticho
    na dně pláště
    a povzdech
    maskovaný hroty

Hesiona
      Hesiona
      Účastník

Zobrazuje se to tak blbě jenom mě, nebo všem? Celý se to slilo do jednoho textu, upravit to nejde, ani vymazat. Vložit skopírovaný text mi taky nešlo. Tak co to má být???

Aurora
        Aurora
        Účastník

Čau Hes, tady na čzp se mi to zobrazuje bez slok, ale v mailu se mi to ukázalo hezky se slokami

Hesiona
          Hesiona
          Účastník

V mailu?

Aurora
          Aurora
          Účastník

Noo, u štítku ODESLAT je kolonka POKUD SE OBJEVÍ NOVÁ ODPOVĚĎ, POŠLETE MI PROSÍM INFORMAČNÍ EMAIL, označím to vždycky u každého nového fora, aby mi nic neuniklo 😀 A v tom mailu se to ukazuje se všemi strofami, hezky jak to má být

Hesiona
          Hesiona
          Účastník

Aha… tož aspoň tak. (zase jsem o něco moudřejší)
          Ale předpokládám, že to je nějaká chyba systému, když nemůžu ani vložit zkopírovaný odkaz na stránku 🙁

Aurora
          Aurora
          Účastník

To není žádná chyba, Hes, to je protiplagiátorské opatření naší Teki kvůli té mrše z Wattpadu, která tady vždycky zkopírovala tvoje překlady a překlady holek, a pak je vydávala na Wattpadu za své dílo. Nejde sem vložit nic zkopírovaného a nejde nic zkopírovat z čzp. Je to docela komplikace . . .

Hesiona
          Hesiona
          Účastník

Aha, to mě nenapadlo… Opatření dobré, ale když už ten text přepíšu, tak by aspoň to členění mohlo zůstat.

Aurora
          Aurora
          Účastník

Tady se mezery mezi odstavci neukazují, taky už jsem s tím zápasila 🙁

Hesiona
    Hesiona
    Účastník

Caffe Bardd oznamuje, že majitelka úspěšně složila závěrečné zkoušky a těší se zasloužené svobodě 🙂

Katinka
      Katinka
      Účastník

Gratuluju! 😀 Nám to teprve začíná 🙁

Piskor
    Piskor
    Účastník

Tak me teď napaflo, že tady hodně lidiček rádo píše. Nevím, na kolik jste slyšeli o fenoménu drabble, ale možná by se někdo chtěl připojit k téhle akvi (a nemyslím to jako reklamu): http://silenesuple.blog.cz/rubrika/deset-drabbleni-desateho-dne-4d
    Je tam i nějaká moje tvorba, ale také spousta jiných autorů. Tak nevím, třeba se to bude někomu líbit 🙂

Ambo
    Ambo
    Účastník

Např. když bylo “Drarry” (Draco+Harry). “Drapple” je vlastně Draco+Apple (tedy anglicky jablko) 😀

Llyan
      Llyan
      Účastník

Co je Drapple, to vím. Četla jsem to na Wattpadu, je to boží 😀 Ale co je draBBle?? Někde jsem to slyšela, něco jako povídka, ale už si nevzpomínám, co přesně to má znamenat.

Piskor
    Piskor
    Účastník

Super, tak jsem vam tu napsala definici a ono se mi to smazalo 🙁
    Tedy krátce, drabble je povídka o přesně 100 slovech – ani více, ani méně 🙂

Llyan
      Llyan
      Účastník

Drsně.. To by se dalo zkusit 🙂 Je načase zabrat post nejhoršího amatérskýho drabblaře na zeměkouli. Jak se tam přihlašuje? 😀

Piskor
        Piskor
        Účastník

Nepřihlášuje, prostě se na web koukneš prvního, bude tam napsané téma, ty napíšeš drabble a pošleš ho do osmého na jejih e-mail. Desátého ho pak spolu s ostatními najdeš na webu 🙂 A neboj, ten post již patří mně 😀

Llyan
          Llyan
          Účastník

Tak se připrav, že o něj přijdeš 😀
          Jo a mám ještě dva trapný dotazy: 1. Asi nemůžu za jeden měsíc poslat víc drabblů, že? 2. Co mám napsat do toho “Fandom”? Taky jsem nikdy pořádně nepochopila, co to je (já vím, jsem předpotopní trapka a asi poslední na planetě, kdo to neví) 😀

Piskor
          Piskor
          Účastník

V klidu, co já bych kdysi dala za to, aby mi to někdo vysvětlil… 🙂 Takže…. Mno, víc drabblat asi poslat úplně nemůžeš, ale pokud bys o to stála, tak napiš na jejich mail a myslím, že s tím nebude problém (jednou už byly od jedné autorky dvě drabble, ale to bylo kvůli jakési sázce…). Klidně napiš Katty a Regi na mail a myslím, že se domluvíte 🙂
          A co se týká fandomu, tak fandom je vlastně téma, nebo jak to říci. Fandom je kánon (kánon = původní příběh, např.u Harryho je to všech sedm dílů) ze kterého vycházíš pro svou povídku. Třeba PzB jsou fandomem Harry Potter. Ale je nepřeberně fandomů – realita, Hobi, Hunger games, Věda ve sto slovech, originální, Pán prstenů, Piráti z Karibiku, Saturnin,….. Vlastně cokoliv, jakékoliv dílo ze kterého vychází tvá fanfiction.

Llyan
          Llyan
          Účastník

Hmm… Díky 😀

Elisa Boot
    Elisa Boot
    Účastník

U Merlinových kalhot, už jste viděli ten bombastický test na patrona na Pottermore?! To je BOMBA! Mně vyšel orel!

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.