Kouzelnické profily a chat

Úvodní stránka Fóra O Česky z Pottermore Kouzelnické profily a chat

Štítky: ,

Zvolené téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (5 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Piskor Piskor a poslední změna je stará 8 let, 5 měsíců.

• Autor
    Teki
    Teki
    Správce

Zdravím,

v minulých dnech se tu řešily dva zajímavé návrhy: rozšířené profily a chat. Podnikla jsem nějaké pátrání a přemýšlení a tady je výsledek.

Kouzelnické profily
    Ambo navrhoval, aby si mohl každý vytvořit svou kouzelnickou osobnost a za ní tu vystupovat. Nejlépe by to šlo, myslím, vyřešit přidáním dalších vyplňovacích kolonek do uživatelských profilů. Navrhovala bych Jméno, momentální zaměstnání (možná někdo nechce být student), kouzelnická škola (možná někdo nechce být z bradavic), kolej, hůlka, patron. Nakonec ještě nějaké volné pole O mně, kam si může dotyčný dopsat, v jakém je ročníku, či po čem by mu voněl Amorův šíp.

Chatovací místnost
    Chápu, proč by se sem chat hodil. Konverzace našich štamgastů opravdu dosahují neuvěřitelné délky 😀 . Jenže ono to s chatovacími pluginy (doplňkovými aplikacemi pro systém, na kterém běží náš web) není tak jednoduché. Většinou jsou totiž placené a ceny jsou opravdu nepřijatelné. Barc chat, co navrhovala Ridia, celkem šel, ale nerozumí si s naším vzhledem a hrozně ho rozhazuje. Pak existují opravdu krásné chaty, co v dolní části obrazovky vytvoří ta “facebooková” okýnka, jenže ty nabízí slušné služby až v placených verzích. Schůdnou cestou by nejspíš byl typ chatu, který vypadá jako okénko ve stránce. Našla jsem jeden, který zadarmo nabízí dobré možnosti (Wise Chat). Je hodně nastavitelný a výhodou je, že nabízí možnost vytvořit mnoho chatovacích místností. Ty místnosti může ale bohužel vyrábět jen admin (tedy já nebo Tut) a pro každou je nutné vytvořit sólo stránku. Fungovalo by to tedy třeba tak, že bychom v Korbelu vytvořili řekněme 3 stoly, tedy chatroomy, ke kterým by šlo zasednout. Nebylo by ale možné, aby si uživatel sám vytvořil stůl. Bože, připomíná mi to internet mého dětství 😀 Uděláme si tu takového Alíka.cz 😀

Budu se snažit pátrat dál. Moc na mě ale nespěchejte, mám před sebou zkouškové a nemůžu tomu věnovat tolik času. Zatím mi řekněte, co si o návrhu myslíte, co byste udělali jinak atd.

Teki
    Teki
    Správce

Ještě aktualizace: většina těch chatů se platí měsíčně, což je nehorázná pálka. Ale koukám, že licence na Wise Chat Pro (přidá možnost chatovat soukromě mězi dvěma lidmi, mít v konverzaci avatary a další) se dá pořídit za cca 1100 Kč napořád. Což mi přijde dost super, vzhledem k tomu, že u jiných chatových služeb by mi tolik peněz stačilo sotva na 2 měsíce.

Ambo
    Ambo
    Účastník

Juhů, mojí přezdívku už po druhý někde napsali 😀 Jsem slavnéééj 😀 Co se toho profilu týče, do té kolonky “Zaměstnání” bych dal spíš “Zaměstnání / Budoucí zaměstnání” bylo by to lepší, protože já ještě hodně dlouho budu studovat v Bradavicích, a to “O mně” to je dobrej nápad, všechno by se tím vyřešilo 🙂

Teki
      Teki
      Správce

Ano, jsi slavný, už je to tak 🙂 . Já bych možná nechala Momentální zaměstnání a buď napíšeš, že jsi student, nebo zaměstnání vyplníš. Jinak by se těžko poznávalo, jestli je dotyčný ještě ve škole nebo ne, protože by měli všichni vyplněnou školu i Zaměstnání/Budoucí zaměstnání.

Piskor
    Piskor
    Účastník

Super nápady i řešení. A nebpj, počkáme si, myslím že teď jsme všichni šťastní i jenom z Korbele, takže klídek 🙂

Aurora
      Aurora
      Účastník

Já souhlasím s Piskořem. Zase bych to s těmi požadavky nepřeháněla, Ambo! Teki a Tut nám sotva zařídily Bezedný korbel a ty už by si chtěl další novinku, která, jak vidno, není jednoduchá. Možná jsou některé naše debaty malinkato delší (sem tam trošilililinku víc 😀 ), ale mě to nevadí. Zbytečně bych to nekomplikovala, zvláště teď, v období zkoušek. Bezedný korbel je perfektní!
      PS: Holky? To bílé orámování diskusí je součástí nějakého experimentu?

Ambo
    Ambo
    Účastník

Tak co Teki, náš WebMerline, kdy to začne? 😀 (P.S.: to bílý zarámování komentářů je dobrý 😉 )

Piskor
      Piskor
      Účastník

Neřekla bych. Možná je to zarámování praktické, ale vizuálně je to horší :-/

Teki
        Teki
        Správce

Ahoj, to bílé orámování je výsledek aktualizace našeho forum pluginu. Nebyl to záměr a nenapadlo mě, že se to stane. Až se dostanu k počítači, kouknu na to. Snad to půjde nějak jednoduše spravit…

Aurora
          Aurora
          Účastník

No ona to není nijak velká vada na kráse, takže se podle mě nic neděje, i kdyby to nešlo změnit

Anna.nah
    Účastník

je tu test díky němuž zjistím do jaké koleje patřím?? 😀

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.