Ůvahy jak to bylo dál po bitvě o Bradavice

Úvodní stránka Fóra Kouzelnický svět Ůvahy jak to bylo dál po bitvě o Bradavice

Zvolené téma obsahuje celkem 43 odpovědí. Do diskuze (7 účastníků) se naposledy zapojil uživatel Aurora Aurora a poslední změna je stará 8 let, 10 měsíců.

• Autor

Liberty
    Účastník

Tak, Aurora se zmínila o tom, jak to asi bylo po bitvě o Bradavice. Nějaké informace jsem četla, už jsem je dávala na starý web a klíďo je sem dám ještě jednou;-) Jinak novým ministrem kouzel se stal Kingsley Pastorek.

Info HP. Bylo to v jednom článku, za pravdivost 100% neručím, ale většina informací se shoduje s poskytnutými informacemi přímo od J.K.R.

Harry si vzal Ginny, měli spolu 3 děti – Jamese Siriuse, Albuse Severuse a Lily Lunu.
    Kingsley se stal ministrem kouzel.
    Hermiona si vzala Rona a měli spolu Huga a Rose.
    Draco si vzal Astorii Greengrass, mladší sestru Daphne, měli spolu syna jménem Scorpius Hyon.
    Tedyho Lupina vychovala jeho babička.
    George si vzal Angelinu, měli spolu 2 děti – Freda a Roxanne.
    Harry a Ron se stali bystrozory, Hermiona získala významné místo na Odboru pro uplatňování kouzelnických zákonů. Ron po dvou letech služby změnil zaměstnání a stal se spolumanažerem Kratochvílných kouzelnických kejklí.
    Billymu a Fleur se narodila dcera na výročí bitvy v Bradavicích, pojmenovali ji Victoire na oslavu vítězství.
    Mozkomorové se na ministerstvu už nepoužívají.
    Ginny se stala profesionální hráčkou famfrpálu, po ukončení kariéry psala o famfrpálu do Denního věštce.
    Harry a Dudley se pravidelně vídají.
    Percy pracuje dále na ministerstvu pod Kingsleym a vzal si ženu jménem Audrey, mají 2 dcery – Molly a Lucy.
    Bill a Fleur mají celkem 3 děti – Victoire, Louise a Dominique.
    Hermiona se nakonec vrátila do Bradavic, aby ukončila školu, Harry s Ronem ne.
    Pan Weasley opravil létající motocykl a věnoval ho Harrymu.
    Lenka si vzala Rolfa Scamandera, mají 2 syny – Lorcana a Lysandera.
    McGonagallová se stala ředitelkou Bradavic.
    Harry se zasadil o to, aby Snapeův portrét visel v ředitelně mezi ostatními portréty ředitelů Bradavic.
    Alice a Frank Longbottonovi se nikdy nezotavili a dožili v nemocnici u Svatého Munga.
    Harry ztratil schopnost mluvit s hady poté, co byl zničen poslední viteál.
    Firenze se nakonec vrátil mezi kentaury do Zapovězeného lesa.
    Cho Changová si vzala mudlu.
    Teddy Lupin a Victoire Weasley spolu chodí.
    Zlatoslav se nikdy nezotavil z příhody v Tajemné komnatě.
    Neville se stal profesorem bylinkářství. Vzal si Hannah Abbottovou, která se stala novou majitelkou Děravého kotle.
    Dolores Umbridgeová byla zatčena, vyšetřována a odsouzena.
    Harryho děti ukradli Pobertův plánek.
    Harry, Ron a Hermiona mají vlastní kartičky u čokoládových žabek.

Liberty
    Účastník

Jinak, co se Bradavic týče, tak já osobně si představuju, že se všichni přeživší studenti i učitelé (a přidružení přátelé školy, rodiče atd.) dali dohromady a zahájili opravu hradu. Jelikož se jedná o HP, čili kouzelný svět, nejspíš se jim povedlo zvládnout to do začátku školního roku, možná ho trochu odložili, ale nijak zvlášť. Taky si představuju v hradu a na školních pozemcích velký památník s datem a jmény těch, kteří v bitvě padli. Podle mě, je datum bitvy o Bradavice od těch dob kouzelnickým státním svátkem.
    Taky si myslím že se rozběhla veliká “stíhací akce” na uprchlé smrtijedy. Malfoy unikl vězení jen díky tomu, že poskytl informace, které pomohli dopadnout některé uprchlíky. (napsala to J.K.R. ve článku o Malfoyových).
    Harry a Ron začali s kurzem na bystrozory, Herminona se vrátila do školy. Lee Jordan převzal místo po zesnulém Fredovi a pomohl Georgovi vést podnik.
    Co dalšího vás napada? 🙂

Clair
    Clair
    Účastník

Ahoj Liberty,
    moc pěkné shrnutí. Některé věci jsem ani nevěděla, třeba to, že Harry ztratil schopnost mluvit s hady. Já ještě někde četla, že Neville byl taky bystrozorem, předtím než začal učit v Bradavicích.
    Jinak si taky myslím, že někde na školních pozemcích byl vybudován památník. A potom mají studenti nové učebnice Dějin čar a kouzel a profesor Binns má možná konečně větší aktivitu žáků na hodinách. Taky bych řekla, že pro děti našich hrdinů – a tím myslím všech, kteří se účastnili bitvy o bradavice, musí být zvláštní učit se o jejich rodičích.
    Řekla bych, že bylinkářství s Nevillem jako profesorem bude jedním z nejoblíbenějších předmětů. Představuji si, že bude mít podobnou atmosféru jako péče o kouzelnické tvory s Hagridem.

Aurora
      Aurora
      Účastník

Souhlasím, musí být zvláštní, učit se o vlastních rodičích

Hesiona
      Hesiona
      Účastník

Myslíš jako že Neville učil děti názorně o masožravých liánách a několik pokousaných pak muselo strávit noc na ošetřovně? 😀

Mimochodem, zaregistroval vůbec profesor Binns, že byla nějaká bitva? 🙂

Ambo
        Ambo
        Účastník

Teď jsi to zabila 😀 asi ne, spíš se divil, kam zmizeli studenti 😀

Aurora
        Aurora
        Účastník

ne, ten to nejspíš opravdu nezaregistroval 😀

Clair
        Clair
        Účastník

No, nemyslela jsem to tak, že by jeho hodiny byly až takto vyhrocené :D, ale spíš, že k žákům přistupuje více jako kamarád než profesor a hlavně jako zapálený nadšenec.

Aurora
          Aurora
          Účastník

Myslím, že Neville byl výborný a laskavý profesor, máš pravdu, docela se Remusovi podobá

Ambo
    Ambo
    Účastník

Jů, tak ČzP slaví 4. výročí, páni! Tak to vás všechny zvu o 21:30 do Komnaty nejvyšší potřeby na pořádnou párty! To se musí oslavit, to bude pařba to vám povídám! 😀 Jenom Teki, ten obrázek za 500 likeů je fakt bezva 😉

Aurora
      Aurora
      Účastník

jaký obrázek? a kdes vyhrabal to výročí? jak to, že to nevím? 😀

Ambo
        Ambo
        Účastník

Jak je odrážka “Facebook”, tak jeď dolu a tma to máš 😉

Aurora
          Aurora
          Účastník

Díky 😀 Je fajn, že se na to můžu podívat, ale asi to nemůžu taky lajknout, když nemám Facebook, co?

Ambo
          Ambo
          Účastník

Ne. 🙁

Aurora
          Aurora
          Účastník

🙁 škoda, ale poprosila jsem mladší sestřičku, tak snad to lajkne, až si přečte mail, taky miluje HP a párkrát jsem jí posílala odkaz na ČzP 🙂

Ambo
          Ambo
          Účastník

Vy jste od sebe tak daleko, že si mailujete, nebo se tak nenávidíte že spolu ani neprohodíte slovo? 😀

Ambo
          Ambo
          Účastník

Taky mám ségru, starší, ale odmítala knížky HP. Tak jsem jí to vnutil 😀

Aurora
          Aurora
          Účastník

No vidíš, u nás jsem to byla já, kdo to odmítl číst, nejdřív mi to přišlo pod úroveň, číst něco, co je tak profláknuté. Prostřední sestra si půjčila první díl a zapomněla si ho na botníku, po přečtení prvních cca 4 stránek (které mi tenkrát přišly k uzoufání nudné) jsem usoudila, že jsem měla pravdu. Jenže pár měsíců na to začaly letní prázdniny, Aurora se šíleně nudila, kamarádky v tom vesnickém zapadákově pro Harryho Pottera dýchaly, a tak jsem se nechala přesvědčit a po dočtení Tolkiena jsem začala číst i HP. A světe div se, zamilovala jsem si to. O pár týdnů později jsem jela na dětský tábor, hned první den na mě při jedné hře spadl o 2 hlavy vyšší a tak o 50 kg těžší kamarád, rozdrtil mi kolena a způsobil otevřenou zlomeninu, naneštěstí to byl mudlovský dětský tábor, takže mě museli dávat do pořádku mudlovští doktoři (hrozní hrubiáni 😀 ), a já si v nemocnici krátila dlouhou chvíli čtením Vězně z Azkabanu, kterého mi tam poslala babička (proto je to taky jediný díl, který nemám v perfektním stavu 🙁 ). A jen co mě propustili domů, vyšel čtvrtý díl 😀 Takže jak vidno, má cesta k Harrymu Potterovi byla značně klikatá 😀

• This reply was modified 8 let, 10 měsíců by Aurora Aurora.
          Llyan
          Llyan
          Účastník

Mého bráchu by nikdo k HP nedonutil, má z toho noční můry (což upřímně nechápu) 🙁

Aurora
          Aurora
          Účastník

Záleží asi na tom, kolik mu je. Tak si to shrneme, v prvním dílu je to ještě v pohodě, Harry se seznamuje se světem kouzel, ale ve druhém se po hradě potuluje bazilišek a po Zapovězeném lese Akromantule, v trojce jsou zase na každém rohu mozkomorové (hnusné obludy), ve čtyřce značně přitvrzuje a jedna z oblíbených postav je zavražděna a Voldy a Smrtijedi se vrátili, v pětce je šílená Umbridgeová, Odbor záhad a Siriusova násilná smrt, šestka je skrz naskrz temná (až na pár maličkostí jako že se dá Harry dohromady s Ginny) – vzpomínky na Voldemorta, ta hnusná jeskyně, nemrtví, ten hrozný lektvar, který chránil falešný medailon, útok smrtijedů a vražda Brumbála, no a sedmička je logické vyústění a plná násilností a vražd, které radši ani nebudu rozepisovat, jinak se zase hrozně naštvu na Rowlingovou. Takže pokud je tvůj brácha malý a nebo je to slabší povaha, ty noční můry se dají pochopit 😀 Ačkoliv já osobně mám spíš noční můry z toho, 6e neuvidím The Cursed Child 🙁

Llyan
          Llyan
          Účastník

No zas tak malej není, je mu 12 (v tom věku už jsem všechno přečetla i skoukla najmíň čtyřikrát…) Asi zkrátka není moc na fantasy. Střílečky totiž hraje úplně v klidu. I když, z té akromantulí scény mám noční můry spíš já (Ron pochopí)

Aurora
          Aurora
          Účastník

Ne, bydlíme od sebe cca 10 minut volné chůze, ale protože jsme obě náruživé postcrosserky, jsme na mailu častěji než na mobilu 😀 Hodně si spolu přes mail píšeme, je to snadné, rychlé, přehledné. A máme se rády 😀

Hesiona
    Hesiona
    Účastník

Nevillův přístup k žákům si představuju tak nějak jako Lupinův. Vždycky hledal, co je na nich pozitivního a v čem jsou dobří 🙂

Aurora
      Aurora
      Účastník

s tím naprosto souhlasím

Liberty
    Účastník

Ahoj Clair, s tím Nevillem jako bystrozorem máš pravdu. Taky jsem to někde četla.
    Co se týče dětí Harryho a dalších, myslím, že děti hrdinů i záporáků to pak v Bradavických lehké neměly…

Piskor
      Piskor
      Účastník

Nikdy to není pro děti lehké a zvláště pro tak slavné… Vlastně to mohla být zabava. Alespoň chvíli, než jim to začalo lézt na nervy 😛

Aurora
        Aurora
        Účastník

Pro mě by to zábava nebyla. Nejen ve škole, ale kdekoliv na veřejnosti. Vždycky pod drobnohledem, vždycky pod hledáčkem fotoaparátů a slávychtivců. Těžko poznáš, jestli se s tebou někdo kamarádí kvůli tomu, že má rád tebe, a nebo proto, že se rád přihřeje na výsluní. Vždycky tě budou znát, ale ne pro to, co jsi vykonal ty, ale pro to, co vykonali druzí, třebaže to byli vlastní příbuzní. Prostě jdeš ve stínu někoho jiného a sám jako jedinec vlastně neexistuješ. Vezměte si, jak brali lidi Harryho. Proč ho každý znal, uctíval, pomlouval a zatracoval. A moc legrace si při tom neužil. Ono je lepší vydobýt si své místo ve společnosti sám. Je těžké jít ve šlépějích druhých, i když jde o vlastní rodiče. Takové šlépěje vám totiž nemusí padnout. Mít slavné rodiče, to je děsivá představa. I když být dcerou Siriuse Blacka, mého milovaného rebela . . . 😀

Piskor
          Piskor
          Účastník

Samozřejmě. Ale chvíli zábava být může. Třeba jako pravý Poberta svého “vlivu” využít. Ale samozřejmě máš pravdu, musí to být otravné, to si moc dobře uvědomuji. To víš, mě se to mluví 😛

• This reply was modified 8 let, 10 měsíců by Piskor Piskor.
          Aurora
          Aurora
          Účastník

😀 No v jistém směru by to mohlo mít své výhody 😀

Piskor
          Piskor
          Účastník

🙂

Aurora
          Aurora
          Účastník

A teď mě tak napadlo, že ještě horší scénář je, když máte slavné rodiče i prarodiče. Chudáci malí Potteříci. Harry to měl těžké, co se nechtěné slávy týče, ale jeho děti, ty jsou . . . jak to jen říct kulantně? No ano, ti chudáci jsou nahraní, nemají šanci tomu uniknout.
          PS: Piskoři, drahá přítelkyně, nevidělas někde můj esej pro Binse? Ten o velkém skřetím povstání ve 13. století?! U Merlina, kde to může být?!

Ambo
          Ambo
          Účastník

Poletuje s tím Protiva ve Velké síni 😉

Aurora
          Aurora
          Účastník

To nemyslíš vážně!!! Já toho módního ignoranta tentokrát sejmu!!!! Ambo, naval svojí zásobu hnojůvky a tu křiklavě růžovou rok-trvající barvu!!!

Llyan
          Llyan
          Účastník

Tak ale bacha, je schopnej ti to všechno ukrást a pak tím zapatlat celou školu. Mimochodem, pro případ, že se ti to povede – mám ještě pár raubířských rachejtlí, kdybys mu chtěla podpálit šos 🙂

Aurora
          Aurora
          Účastník

Já mu ten šos přebarvím natrvalo narůžovo!!! Muhehehe (ďábelský smích zloducha)!!!!
          Neboj, jsem vynalézavější než ten skřet bez vkusu. Tentokrát si ho podám tak, že bude potřebovat odbornou péči lékouzelníků od Svatého Munga. Skončí na oddělení pro pacienty s trvalým poškozením mozku. Zařídím mu postel vedle Zlatoslava Lockharta. Mám tu postel sice zamluvenou pro Amba na celé prázdniny, ale momentálně usuzuji, že Protiva si to zaslouží víc!

Piskor
          Piskor
          Účastník

Chceš pomoci s pomstou? Mám nový vynález, možná by se dal použít 🙂

Aurora
          Aurora
          Účastník

😀 Já už sice na Protivu zaútočila, ale dorazit ho by bylo fantastické 😀 Ačkoliv, když nad tím teď uvažuji, radši ten tvůj vynález použijme na Medúsu Mortovou a Claudia Notta. Za to, jak narafičili na Amba to třináct poschodí . . . navíc mají v záloze další zlotřilý plán. Zajímalo by mě, co Ambo těm dvěma provedl, že jsou na něj tak nakrknutí

Piskor
    Piskor
    Účastník

Jen jsem si teď všimla, že je “ůvahy…” namísto “úvahy..”

Aurora
      Aurora
      Účastník

já si ani nevšimla, že je to někde špatně napsané 😀 sama mám překlepů víc než dost

Liberty
    Účastník

Ahoj lidi, máte pravdu, jedná se skutečně o překlep z mé strany:-) Ve skutečnosti takový analfabet snad nejsem. Bohužel nevím, jak to mám upravit, takže to tak asi zůstane…no, alespoň to bude jedinečné…:-)
    Jinak Auroro, to, co jsi napsala ohledně té slávy a těžkostí s tím spojenými, je opravdu výstižné a velmi dobře napsané. Jde vidět, že máš v sobě moudrost, toho si Brumbál vážil:) Můžu se zeptat, z jaké jsi koleje?

Aurora
      Aurora
      Účastník

Liberty, na horním štítku tvého komentáře je vždycky REPLEY (odpovědět) a UPRAVIT. Klikni na to UPRAVIT, uprav svůj komentář a klikni normálně odeslat. Taky to používám a nejsem sama. Za to můžou tyhlety . . . jak že se tomu říká? . . . oh, ano mudlovské klávesnice. Nechápu, proč se to jmenuje tak komplikovaně.
      Jsem z Nebelvíru, i když jsem tajně doufala v Mrzimor. Má mladší sestřička skončila v Mrzimoru a doufala v Nebelvír 😀 A ty jsi? Podle tvé profilové fotky to vypadá na Mrzimor. Každopádně, Nebelvířanů je tu strašně málo. Tady je převaha Havraspárských, což může být výhoda, když chceš uskutečnit nějaký bláznivý plán. Havraspár ti to pomůže vymyslet do posledního detailu a Nebelvír se zase nebojí to uskutečnit 😀

Liberty
    Účastník

Děkuji, akorát ta chyba není v komentáři, ale přímo v názvu tématu…a to mi nejde upravit 🙁
    Jinak, ano, ano. Já jsem Mrzimor:-) Ze začátku mě to celkem vzalo, ale pak mi došlo, že mám opravdu podobnou povahu jako měli mrzimorští, ne, že si to jen vsugerovávám, ale opravdu 🙂

Aurora
      Aurora
      Účastník

Napiš holkám, Liberty. Myslím jako našim primuskám. Teki a Tut to určitě můžou opravit 🙂

Pokud chcete odpovědět na toto téma, musíte se nejdříve přihlásit.